Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αποσύρονται πολλοί από τους πολυτελείς οίκους μόδας από την Αργεντινή λόγω της πολιτικής που ακολουθεί.




ΑΠΟ:http://viajemundohispano.wordpress.com/2012/09/03/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB/


Image



Η δημοσιονομική πολιτική της Αργεντινής ρίχνει στα τάρταρα τα κέρδη των μεγάλων οίκων .
Σημαντικές πολυτελείς μάρκες όπως η Ralph Lauren , Escada και Cartier ανακοίνωσαν το κλείσιμο των επιβλητικών καταστημάτων τους ,επιβαρημένες  από τα συνεχή εμπόδια στις εισαγωγές , δίνοντας έτσι τη χαριστική βολή στην κατά τ’ άλλα κοσμική λεωφόρο ” Avenida Alvear” , τον πιο γνωστό εμπορικό πεζόδρομο του Buenos Aires.
“Στην Αργεντινή η δημοσιονομική πολιτική περιορίζει τις εισαγωγές των  πολυτελών οίκων ” ,δηλώνει ο ειδικός σε θέματα εμπορίου, Diego Schvartzman.”Οι περιορισμοί στην αγορά δολαρίου ή η απαίτηση να ισότητας εισαγωγών και εξαγωγών βάζουν τους επιχειρηματίες σε μια δυσχερή κατάσταση που μόνο επικερδής δεν είναι”, εξηγεί .
Κάποιοι αργεντίνοι προτιμούν να αγοράζουν τις ακριβές μάρκες από το εξωτερικό.
“Εγώ αγοράζω από το εξωτερικό είδη από τους μεγάλους οίκους” , εξηγεί μια εξηνταπεντάχρονη συμπληρώνοντας ότι μόλις επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη όπου υπάρχει πολύς κόσμος που αγοράζει με πιστωτικές κάρτες καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος  να αποφευχθούν οι περιορισμοί στην αγορά δολαρίου .
Avenida Alvear , συνώνυμο της πολυτέλειας
Σύμφωνα με τον Schvartzman αυτή η κατάληξη είναι λυπηρή για την εμπορική πλευρά της Αργεντινής καθώς αυτή αποτελεί μια από τις πιο παραδοσιακές και ώριμες αγορές των μεγάλων οίκων ,κάτι που αναμφίβολα προσέλκυε και τουρίστες . Άλλωστε όταν πρώτος ο οίκος Zegna αποφάσισε να ανοίξει κατάστημα στην λεωφόρο Alvear ,αυτή ήταν απλώς ένας γραφικός δρόμος του Buenos Aires,που όμως στη συνέχεια μετατράπηκε σε σημείο αναφοράς ως προς την κομψότητα και την πολυτέλεια . Σήμερα με τα κλειστά καταστήματα και την παρακμή που βιώνει παρατηρείται μια κάθετη πτώση στην έλευση κόσμου κάτι που μόνο κακό μπορεί να αποδειχτεί .
Το μόνο ενθαρυντικό στοιχείο που ανακουφίζει τους υπέρμαχους των μεγάλων οίκων είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον ο οίκος Ralph Lauren με επιστολή του διαψεύδει τις φήμες περί πλήρους αποχώρησης του τονίζοντας ότι απλά κλέινει προσωρινά τρια καταστήματα του ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει ακριβέστερα την επικρατούσα κατάσταση.


Αναγνώστες